Muutosvoimat Suomi rp

MUUTOSVOIMAT SUOMI RP:n ensimmäisen, Tampereella 27.4.2002
pidetyn liittokokouksen kannanotto

Yhteiskuntapolitiikan suunnanmuutos on välttämätön

Maamme ja kansamme alistaminen EU:n ja sen keskuspankin määräysvaltaan sekä kytkeminen globalisaatio- eli vapaakaupallistamiskehitykseen on merkinnyt poliittisen päätösvallan siirtymistä täydellisesti rahavallan myötäilijöille.

Tämän seurauksena eduskunta on leikannut sosiaali- ja terveysmenoja sekä muita julkisia palveluja vuoden 1994 tasosta lähes 60 miljardia markkaa, mistä kuntien valtionapujen osuus on runsaat 25 miljardia markkaa. Samanaikaisesti kansan työn tulos eli bruttokansantuote on kasvanut n. 500 miljardista markasta yli 800 miljardiin markkaan eli runsaat 300 miljardia markkaa. Kansan työn tulokset ovat koituneet pääasiallisesti ulko- ja kotimaisten suursijoittajien hyväksi.

Hallituksen ja eduskunnan päätökset ovat suosineet rikkaita pääomapiirejä ja heikentäneet pieni- ja keskituloisten asemaa syrjäyttäen osan kansasta yhteiskunnan ulkopuolelle.

Muutosvoimat Suomi haluaa täydellisen suunnanmuutoksen maassa harjoitettavaan yhteiskuntapolitiikkaan. Muutosvoimat Suomi ei hyväksy sitä, että vallanpitäjien toiminnan tulokset sälytetään heikoimpien ja puolustuskyvyttömimpien kannettavaksi. Sairaala- ja vanhainkotipaikkojen, terveysasemien sekä lasten päivähoitopaikkojen sulkemiseen ja valtion asuntolainojen kohtuuttoman korkeisiin korkoihin ei ole asiallisia perusteita, kun otetaan huomioon edellä todettu kansantuotteen kasvu.

Pääomatulojen verotus on muutettava progressiiviseksi, jolloin pienten pääomatulojen veroa vähennetään ja suurten korotetaan. Valtion asuntolainojen korkoa on tuntuvasti alennettava. Pk-yritysten, jotka ovat parhaita työllistäjiä, toimintaedellytyksiä on parannettava siirtämällä niiden kohtuutonta verorasitusta nyt suhteellisesti kevyemmin verotetuille, automatisoiduille suuryrityksille. Näin saadaan nopeasti käyttöön varat, jotka tarvitaan suomalaisen hyvinvointivaltion pelastamiseen, terveyden- ja sairaanhoidon sekä vanhusten ja vammaisten palvelujen turvaamiseen, asunto- ja aluepoliittisten ongelmien ratkaisemiseen sekä työttömyyden poistamiseen.

Kuntien talous ja mahdollisuudet huolehtia yhteiskunnallisten palvelujen järjestämisestä on turvattava valtionapujärjestelmän avulla ja lisäämällä kuntien osuutta yhtiöveron tuotosta.

Peruselintarvikkeiden ja -hyödykkeiden arvonlisäveroa on alennettava ja tulevaisuudessa se on kokonaan poistettava. Arvonlisäverovelvollisuuden ylärajaa on nostettava pienten yritysten aseman parantamiseksi.